blogi

Voiko nykyaikaisessa toimistossa seisoa liikaa? Miten kannattaa seisoa?

21.10.2016 14:25

Toimistolla kannustetaan tekemään töitä seisten, mutta tottumattomalle pikainen työskentelyasennon muutos voi aiheuttaa turvotusta jaloissa ja selkäkipua. Ihmisillä, jotka tekevät työtään seisten on keskimääräistä enemmän sairauspoissaoloja. Seistessä lihaksia käytetään enemmän, jos vertaa istumiseen. Lihaskunnon ollessa huono ja seisoma-asento stabiili sekä yksipuolinen, selkää tukevat lihakset väsyvät helposti seisomatyöpisteellä.

Seisomista kannattaakin tauottaa vaikka kävelyllä tai perinteisesti käymällä istumaan. Kohtuullisissa määrin seisoen työskenteleminen ja säädettävä sähköpöytä ovat yhdistelmänä parempi vaihtoehto verrattuna pelkkään pitkäaikaiseen istumiseen kiinteän työpöydän ääressä.

Seistessä sähkösäätöisen työpöydän ääressä tulisi työskentelytason olla noin kyynärpään korkeudella, jotta kädet voivat levätä pöydänkannella ja näin hartiatkin pysyvät rentoina.

Vinkki: istuma-/seisoma-asennon mahdollistava tuoli/jakkara sekä seisontamatto vähentävät seisomisen aiheuttamaa kuormitusta.

© 2019 Oy Futra Ltd. Sivuston toteutus netON.fi.