You are currently viewing Projektiesittely: Karelia Magneetti

Projektiesittely: Karelia Magneetti

PROJEKTIESITTELY

Karelia Magneetti

Karelia Magneetti tarjoaa laadukkaat  ja turvalliset kuvantamispalvelut edistyksekkäällä teknologialla. Yritys aloitti toimintansa Joensuussa lokakuussa 2020. Karelia Magneetin toimitilojen sisustus- ja kalustesuunnitelmat toteutti Maija Korkeela. Futra toimi kohteen kalustetoimittajana.

Tavoitteena skandinaavinen tunnelma

Karelia Magneetti on kuvantamispalveluita tarjoava yritys Joensuun keskustassa. Yritys avasi noin 400 m2 kokoiset tilat Kauppakeskus Centrumiin ja halusi tarjota asiakkailleen alusta asti miellyttävän kokemuksen joissa tilojen viihtyisyydellä on iso rooli. Projektin sisustussuunnittelijaksi valikoitui joensuulainen Maija Korkeela.

”Tiloihin haluttiin skandinaavinen ja rauhallinen tunnelma. Tietoisesti pyrimme myös pois perinteisestä sairaalamaisesta ilmeestä. Minimalistinen värimaailma nostaa puupinnat esille kauniisti ja tehosteena toimivat luontoaiheiset valokuvatapetit. Halusimme, että asiakkaalle tulee kotoinen ja rauhallinen olo”, Korkeela avaa.

Tilaaja halusi suosia kotimaisia kalusteita, joten Korkeela ehdotti kalustetoimittajaksi Futraa, joka edustaa useita kotimaisia kalustebrändejä. Myös kalustetoimittajan paikallisuus koettiin etuna.

“Maija valikoitui suunnittelijaksi aikaisempien kokemusten ja tunnettuuden pohjalta, sekä hänen referenssinsä puhuttelivat meitä. Maijan suosituksesta valitsimme Futran kalustetoimittajaksi, ja tuotteet olivat laadullisesti sekä mallistoltaan meille sopivia” Karelia Magneetin toimitusjohtaja Rauno Hämäläinen kertoo.

Odotustilaan valitut kalusteet ovat kaikki kotimaisilta yrityksiltä. Tilan istuinkalusteiden verhoilukankaana käytettiin helppohoitoista ja antibakteerista Agua Linettaa.
Neuvotteluhuoneen kalusteet ovat liettualaisen Narbutaksen mallistosta. Twist&Sit -tuolit massiivipuujaloilla sekä Nova Wood -neuvottelupöytä.

Monipuolinen kokonaisuus yhdeltä luukulta

Projektissa luotettiin pitkälti suunnittelijan ammattitaitoon ja kykyyn ratkaista tilaan liittyvät haasteet.

”Suunnittelijana sain melko vapaat kädet työn toteutukseen – tilaaja luotti näkemykseeni ja lopputulos oli kaikkien mielestä onnistunut. Haasteita tuotti luonnonvalon vähäinen määrä, joka kuitenkin korvattiin tehokkaalla yleis- ja kohdevalaistuksella”, Korkeela kertoo.

Suunnittelun lähtökohtana oli tilojen viihtyisyys. Tiloista haluttiin rauhalliset ja Pohjois-Karjalaista luontoa korostavat.

”Tilaaja toivoi tiloista viihtyisiä ja arvokkaan näköisiä. He halusivat myös ottaa paikallisuutta mukaan sisustukseen, jonka ratkaisimme käyttämällä pohjoiskarjalaisia luontokuvia valokuvatapeteissa”, Korkeela kertoo.

Futra toimitti paitsi asiakastilojen kuten odotustilojen ja vastaanottohuoneiden kalusteet, myös työntekijöiden työpisteiden sekä tauko- ja neuvottelutilojen kalusteet kuten sähköpöydät, työtuolit ja neuvottelupöydät. Tilaaja sai kaikki tarvittavat kalusteet eri tiloihin kätevästi yhdeltä toimittajalta.

”Olemassa olevia kalusteita tilaajalla ei ollut, joten kokonaisuudesta tuli raikas ja yhtenäinen kun kaikki kalusteet hankittiin juuri näihin tiloihin tarkoitettuna”, Korkeela tiivistää.

Poimintoja kalusteista joita tiloihin valikoitui

Lepo Product KAMU tuoli

Pehmeän ja käsinojallisen Kamun syleilyyn on mukava istahtaa esimerkiksi asiakastiloissa. Voit leikitellä vaikka useammallakin verhoilumateriaaleilla – Kamun ilme muuntuu moneksi. Jalusta on saatavana sekä puu- että metallilenkkijalustalla.

Arktis RIVI sohva

Rivi-sohva on miellyttävä valinta istumiseen ja työskentelyyn yksin tai suuressa ryhmässä. Pienen kokonsa ansiosta Rivi-mallisto on täydellinen valinta toimistoihin, julkitiloihin tai nykyaikaisiin oppimisympäristöihin.

Kahdella erikokoisella rungolla on useita vaihtoehtoja luoda erilaisia yhdistelmiä. Sohvan rungon materiaaliksi voi valita tammen tai saarnen, jotka saa lakattuna tai petsattuna.

Narbutas NOVA WOOD neuvottelupöytä

Massiivipuisilla jaloilla varustetut Nova Wood -neuvottelupöydät ovat näyttävä silaus neuvotteluhuoneeseen. Neuvottelupöytää saa useassa eri koossa ja sen korkeus on 74 cm. Nova Wood -pöytien saarnijalkojen väri on joko luonnonvärinen lakattu tai petsattu musta. Pöytälevyä saa useassa eri värissä.

Miten projekti kokonaisuutena sujui?

Kokonaisuus sujui hyvin myös Futran näkökulmasta ja kaikki kalusteet saatiin toimitettua ajoissa ennen tilojen käyttöönottoa.

”Projekti oli mieluisa moneltakin kannalta: kyseessä oli suhteellisen pieni toimitila, joten työ oli helppo pitää kasassa. Tilaaja oli luottavainen ja joustava, puhuimme niin sanotusti samaa kieltä. Projektiin osallistunut työporukka oli osaavaa ja kommunikointi heidän kanssaan sujui jouhevasti”, suunnittelija Maija Korkeela summaa.

”Tilojen avaamisen jälkeen nousi esille myös lisätarpeita kuten satulatuoleja, hyllyjä ja säilytyskaappeja, jotka pystyimme kätevästi toimittamaan jälkeenpäin. Haluamme aina huolehtia, että asiakkaamme saa hyvää palvelua myös varsinaisen kalusteurakan jälkeen”, kertoo Futran tuotepäällikkö Eetu Varis.

Projektin suunnittelija
Maija Korkeela

Arkkitehti, SAFA · Sisustusarkkitehti, SIO
[email protected]

www.necto.fi

Futran projektivastaava
Eetu Varis

0400 388868
[email protected]