ergonomia

Hyvän työtuolin valinta


Oikea koko

Kun valitset itsellesi työtuolia, muista että hankit omalle kehollesi ja koollesi sopivan ergonomisen tuolin. Näin toimistotuolisi tukee kehoasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Testaa eri tuoleja

Sopiva ja hyvä työtuoli auttaa pitämään kehosi ryhdissä, ja koska me kaikki olemme yksilöllisiä, niin on ehdottoman tärkeää testi-istua erilaisia työtuoleja.

Monipuoliset säädöt

Tuolia on pystyttävä säätämään, joten olennaista on, että konttorituolistasi löytyy riittävästi säätömahdollisuuksia. Istuimen korkeuden säädöllä varmistat, että kun istut työtuolissasi, niin jalkasi yltävät hyvin lattiaan. Selkänojassa on hyvä olla vähintään korkeuden säätö, jotta ristiselälle saadaan tukea. Selkänojan on hyvä myös joustaa hiukan, jolloin se taipuu selän asennon muutosten mukaan.

Vaihtuva asento

Työtuolissa on pystyttävä liikkumaan, siksi vaihteleva istuma-asento onkin paras istuma-asento.

Oikean istumisen ergonomia

Hyvinvointisi kannalta on erittäin tärkeää, että istut oikein. Usein emme huomaa kuinka kauan todellisuudessa istumme työpöytämme tai koneen ääressä. Tämän takia terveyshaittojen ehkäisemiseksi tärkeitä asioita ovat oikea ergonominen työasento ja säännöllinen liikkuminen. Istuminen jatkuu usein myös vapaa-ajalla, joten suosittelemme työskentelemään vuoroin istuen ja vuoroin seisten. Tässä artikkelissa on vinkkejä työpisteen säätämiseen ja ergonomiaan.
 

Oheisessa kuvassa on kerrottu, mitä asioita tulee ottaa huomioon hyvän työergonomian saavuttamiseksi.

© 2019 Oy Futra Ltd. Sivuston toteutus netON.fi.