blogi

Paranna istuma-/seisomaratkaisujen sijoitushyötysuhdetta ja vältä virheitä aktiivilautaa valitessa

19.2.2016 12:32

Istuma-/seisomapöytä on merkittävä sijoitus. Jos sijoitat samalla myös tasapaino-/aktiivilautaan, sähkösäätöisestä pöydästä saatava sijoitushyötysuhde kasvaa huomattavasti.

Erittäin yksinkertaista

Paikallaan seisominen rasittaa kehoa – tarvitaan liikettä.
Jos sijoittaa myös tasapainolautaan, loppukäyttäjä pystyy seisomaan pidempään ja sähköpöydästä saatava sijoitushyötysuhde on suurempi.

Tärkeää fysiologiaa

Istumispainotteisen elämän haittavaikutukset on todistettu, mutta on myös tärkeää tietää, miten ihmisvartaloon vaikuttaa jalkaterän asento, erityisesti pronaatio.

Pronaatio tarkoittaa jalkojen luonnollista iskunvaimennusta. Kun jalka osuu maahan, jalkaholvi vaimentaa iskua antamalla myöten alas- ja sisäänpäin.

Ongelmia ilmenee vain, jos jommankumman tai molempien jalkojen pronaatio ei toimi oikein. Pronaatio aiheuttaa ongelmia, jos jalkaholvit painuvat liian alas tai pysyvät painuneina liian pitkään.


Miksi ylipronaatiota tulisi välttää

Ylipronaatio vaikuttaa vahingollisesti koko vartalon tasapainoon. Jalkaholvin aleneminen vetää kantaluuta väärään asentoon, jolloin sääri-, reisi- ja lonkkaluu kääntyvät sisäänpäin ja lantio kallistuu eteenpäin.

Tuloksena nilkat, polvet, lonkat ja selkä ovat jatkuvan rasituksen alaisena.

© 2019 Oy Futra Ltd. Sivuston toteutus netON.fi.